ПАЛИЛУЛА ЦЕНТАР ИНВЕСТИЦИОНИХ АКТИВНОСТИ
2.10.2012

Остваривање започетих радова до краја године из Програма развоја града Ниша за 2012.годину и пројекција активности на креирању новог Програма развоја за 2013. годину била је тема разговора Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула са Браниславом Јовановићем, народним послаником и извршним директором ЈП „Дирекција за изградњу града Ниша“, који је организован у овој градској општини.

Председник Бобан Џунић изразио је задовољсто овим сусретом јер по његовом мишљењу доприноси решавању бројних нагомиланих проблема у локалној заједници. Градска општина Палилула је први степеник сарадње са грађанима у нашим насељима. Постоји низ питања која су упућена ресорним члановина Већа у вези решавања проблема у области инфраструктуре у нашој општини, посебно водоводне и канализационе мреже,  од села Габровца до села Крушца. Пуно је питања о изградњи саобраћајница и тротоара, неусаглашености око извођења радова на терену. Сарадња са Дирекцијом за изградњу града Ниша је нужност и потреба како би се пројектовани програми изградње у општини Палилула успешно остварили- рекао је Џунић. Зато смо господин Јовановић и ја договорили сталну комуникацију и сарадњу у интересу наших грађана.

У разговору о развојним опредељењима Градске општине Палилула, захтевима грађана, приоритетима у инвестирању, као и осталим активностима које ће у наредној години утицати на побољшање живота становника ове општине учествовали су: Милош Стојковић, председник и Саша В.Матић, заменик председника Скупштине, Милан Андрејић, Милош Стојиљковић и Ивица Стојановић, чланови општинског већа, Марија Брајдић, начелница Управе Градске општине Палилула.

Извршни директор ЈП Дирекције за изградању Града Ниша и председник општине Палилула рекли су да је у овом тренутку приоритет изградње на територији Градске општине Палилула, регулација саобраћаја на раскрсници код Апелационог суда -улица Бубањски хероји са кружним током са улицом Петра Ранђеловића; санација тротоара и самог коловоза улице Топличких партизанских одреда и реконструкција надвожњака, у насељу 9. мај, које је једно од највећих приградских насеља на територији општине; изградња тротоара у улици Габровачки пут, од ромског насеља до ресторана  „Бољи живот“; решавање водоводне и канализационе мреже у Виноградима; асфалтирање улица Ивана Милутиновића, Дурмиторске, Игманске, Чарнојевићеве. Инвестиционим активностима у општини Палиулула биће обухваћена и сеоска насеља. Договорено је да општина Палилула у сарадњи са Дирекцијом помогне грађанима у прикупљању тендерске и пројектне документације, за изградњу локалне водоводне и канализационе мреже. Горње Међурово треба да буде рецепт како се успешно може решити овај проблем, чуло се на састанку. Најављено је и решавање  две кружне саобраћајне линије на релацији Суви До и улица Марина Држића, које од априла месеца чекају да буду боље повезане са центром града. За наредну годину остају радови на реконструкцији и две саобраћајнице у Палилули, које су поплочане коцком. Срамота је да улица Дурмиторска, у којој се налази  репрезентативни хотел „Тами“ и где долазе наши спортисти, светске и европске репрезентације, не буде уређена по стандардима модерног урбаног центра и потребама грађана који живе на овој деоници.

Градска општина Палилула, по речима Јовановића и Џунића, у наредном периоду биће центар инвестиционих активности у Граду. Све што је поменуто биће реализовано, једини проблем који би могао да утиче на утврђене рокове и квалитет радова је недовољна синхронизација рада јавних предузећа, када су у питању радови на истој локацији. Ту пре свега мислим – нагласио је Бранислав Јовановић, на инвестиционе активности топлане, водовода, телекома, дистрибуцију електричне енергије. Извршни директор Дирекције за изградњу Града Ниша изјавио је да Дирекција сарађује са готово свим градским општинама у Нишу. У наредној години биће отварено још неколико великих градилишта и да ће се он лично залагати да за изградњу више пара дође из Београда у Ниш. (текст и фотографије: Драган Видојковић)

Галерија фотографија